Arnhem
Natuur in de Buurt
Op
dinsdag11sep201819:00

Lezing: studievereniging LaarX: De Veluwe

Dirk Hilbers, Crossbill guides

Op dinsdag 11 september organiseert LaarX een lezing over de recentelijk uitgebrachte Crossbill guide Veluwe gegeven door Dirk Hilbers.

Bioloog Dirk Hilbers (42) uit Arnhem lanceert een natuurgids en een mobiele app voor wandelaars en fietsers op de Veluwe.
Hilbers is er meer dan een jaar druk mee bezig geweest.

Waarnemingstips

,,Het is alsof je met de boswachter op stap bent,’’ vertelt Hilbers. Wandelaars krijgen via de gids en een app op de telefoon, die gratis is te downloaden, continu informatie over het terrein waarin ze zich bevinden. ,,De mensen krijgen waarnemingstips over hoe en waar je planten en dieren kunt ontdekken. Hierdoor maak je veel meer kans de bijzondere flora en fauna te vinden dan wanneer je zonder loopt.’’

Hilbers is daarnaast bezig met de samenstelling van nieuwe wandelroutes. In het afgelopen jaar wandelde hij het afgelopen jaar tientallen kilometers door natuurgebieden in Gelderland.  Zo bezocht hij onder meer de Posbank en het Herikhuizerveld bij Rheden, het Renkums Beekdal, de uiterwaarden bij Ellecom en De Steeg en kroondomein Het Loo bij Apeldoorn. ,,Hoe kan ik de mooiste landschappen en natuurgebieden in een serie routes vangen? Dat is mijn opdracht. Later ga ik om de tafel met de beheerders van de gebieden. De routes worden in overleg samengesteld."

Lezing VeluweBioloog Dirk Hilbers. © Eigen foto

Algemene informatie

dinsdag 11 september 2018 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Hogeschool van Hall Larenstein
Larensteinselaan 26-A
6882 CT Velp
Nederland
Google Maps image