Arnhem
Natuur
Op
dinsdag17apr201819:00

Lezing LaarX: Waarneming.nl i.s.m. Vogelwerkgroep Arnhem

Vogelwerkgroep Arnhem

Timo Roeke van Waarneming.nl komt vertellen over achtergronden, mogelijkheden en waarde van de website Waarneming.nl.

Menig vogelaar gebruikt Waarneming.nl. De website is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk instrument voor natuurliefhebbers. Het aantal waarnemingen dat wordt verzameld groeit nog ieder jaar. De procedure van Waarneming is betrekkelijk eenvoudig: vogelaars voeren op hun mobiele telefoon hun waarnemingen in en deze komen in een grote te raadplegen databank die voor iedereen raadpleegbaar is.

Over dit waardevolle instrument valt veel te vertellen. Hoe werkt de website nu precies, wat kun je ermee, welke functies biedt het platform? Daarbij zal menig vogelaar zich wel eens hebben afgevraagd wat de toegevoegde waarde is. Blijft dat beperkt tot een digitaal opschrijfboekje of ligt de toegevoegde waarde ook op andere vlakken? Timo Roeke van Team Waarneming legt het ons allemaal uit in zijn lezing. Hij laat ons daarbij ook zien hoe de data van al die waarnemers kunnen worden gebruikt. Daarbij zal hij zowel over de website Waarneming.nl als over de bijbehorende apps spreken.

Waarneming is een website voor tal van natuurwaarnemingen: vogels, vissen, planten, insecten. Omdat Timo is uitgenodigd door de Vogelwerkgroep Arnhem, zal hij zijn verhaal op vogels toespitsten. De avond wordt door de Vogelwerkgroep Arnhem georganiseerd in samenwerking met Studievereniging LaarX van Hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp.

De toegang is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Algemene informatie

dinsdag 17 april 2018 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Hogeschool van Hall Larenstein
Larensteinselaan 26-A
6882 CT Velp
Nederland
Google Maps image