Arnhem
Water
Op
zondag27nov201614:00

De Jansbeek

rondwandeling langs het water

Helder water wandeling langs de Jansbeek

Wat is Arnhem toch mooi gelegen zo aan de Rijn. Het is echter de Sint Jansbeek die er voor heeft gezorgd dat Arnhem als woonplaats is ontstaan. Al in 700 voor Christus  was er rondom de beek bewoning. In de  dertiende eeuw werden watermolens gebouwd die gebruik maakten van de constante aanvoer van het heldere water. Hierdoor is Arnhem gestaag gegroeid.

Door de komst van stoommachines werden de molens minder belangrijk. De beek gaat een grote rol spelen bij  de aanleg van de mooie landgoederen die we nu als Zijpendaal en Sonsbeek kennen.

De Sint Jansbeek beek is ook waardevol vanwege het mooie heldere water dat afkomstig is van regenwater dat meer dan honderd jaar geleden op de Veluwe is gevallen. Hierdoor is het water ecologisch erg waardevol.

Deze waterloop is onderwerp van de natuurwandeling op zondagmiddag 27 november.  IVN-natuurgidsen hebben een route langs de Jansbeek uitgezet die ze graag samen met jou willen lopen. Je hoort alles over het ontstaan, de natuur op de oever en over de plannen om de beek in het centrum van Arnhem weer bovengronds te krijgen.

Start: zondag  27 november om 14.00. Start vanaf de parkeerplaats tegenover Kasteel Zijpendaal (Zijpendaalseweg 44, Arnhem). De rondwandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden

Tip: stevige schoenen 

Algemene informatie

zondag 27 november 2016 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Parkeerplaats tegenover kasteel Zijpendaal
Zijpendaalseweg 44
6814 CL Arnhem
Nederland
Google Maps image