Wijkraad Orden zoekt groendenkers en doeners.

Leden van het IVN zijn natuurlijk geïnteresseerd in groen en hoe natuurlijker hoe beter. Groen blijft toch de beste plek om te ontspannen en dat is in deze  tijd broodnodig.
Onze commissie Groen & Kunst probeert Orden op de kaart zetten als de groenste wijk van Apeldoorn. Wilt u daar aan meehelpen?

Onze commissie bestaat nu uit 3 personen, waarvan er één na 10 jaar gaat stoppen en we zoeken versterking van of twee groene mensen.
Brink en Orden, want zo heet onze wijk officieel , is de grootste wijk van Apeldoorn en sluit direct aan op de groene westkant van Apeldoorn met het Orderbos, het Willemsbos en stadspark met allure Berg & Bos.  Het water stroomt in Orden weer overal bovengronds met het waterbronpark als pareltje.
Momenteel wordt ook de driehuizerspreng bovengronds aangelegd.  Een kleine greep uit ons werk: zwijnenkering aan de westkant, buurtmoestuinen, wandelroutes, zoals Apeldoorn te voet, info borden beken en sprengen, bodemvervuiling Orderbos etc. En houdt u van kunst, dan zit u bij ons goed want ook Kunst zit in ons pakket. Rondom de Sprengenweg staan al veel kunstwerken en laatst zijn ook veel dwaallichten geplaatst in de wijk. En heeft u een leuk idee, daar is volop ruimte voor.

Woont in onze wijk en wilt u een steentje bijdragen aan een groener Apeldoorn-west, meldt u dan aan bij Bob van Dongen, tel 0622586251 of via bob51@upcmail.nl. Op onze website kunt u zien wat we zoal doen. www.brinkenorden.nl.