Apeldoorn
(Zoog)dieren
vrijdag10aug2018

succesvolle vleermuizencursus

Op woensdag 1 augustus 2018 verzorgden natuurgidsen van IVN Apeldoorn Yvonne Verhoef en Harold Gerritsen een korte vleermuiscursus.  

De cursisten bleken zelfs uit de Achterhoek en Limburg te komen. De cursisten hadden duidelijk veel plezier in de cursus, waarin naast uitleg over sociaal gedrag en soortbeschrijvingen van op de Veluwe voorkomende soorten vleermuizen ook een carrousel met activiteiten werd gedraaid. Na afloop van de 'theorieavond' werden tijdens een bezoek aan de Loolaan veel dwergvleermuizen en laatvliegers op de detectors gehoord en daarbij ook gezien.

Vrijdag 3 augustus 2018 werd de cursus afgesloten met een avondexcursie in Natuurpark Berg en Bos met Henry Kats van de Stichting Behoud Dierenwereld Veluwe. Naast dwergvleermuizen en laatvliegers werd nu ook nog de franjestaart waargenomen.

Enthousiaste cursisten gaven een luid applaus aan het eind van de excursie. Sommigen hadden zelfs al een detector aangeschaft, anderen zijn dit van plan. Enkele cursisten hebben zich ook voor een andere cursus van IVN Apeldoorn ingeschreven.

fotoarchief IVN-Apeldoorn foto:Y.Verhoef