Landschap

Ode aan de Parken

Apeldoorn 9 januari 2023

Speciale uitgave over 32 parken in Apeldoorn

In de tweede week van dit jaar ontvangen ruim 50 gemeentemedewerkers die betrokken zijn bij het Apeldoornse groen de speciale uitgave ‘Ode aan de parken’ van IVN Natuureducatie afdeling Apeldoorn. In deze 40-pagina’s tellende Groenvoer, het kwartaalblad van de afdeling, krijgen 32 parken binnen of grenzend aan het stedelijk gebied van Apeldoorn aandacht. Het gaat om de bewustwording van de grote rijkdom aan parken en de grote diversiteit van die parken. Het is een onderbouwing van het feit dat Apeldoorn de derde groenste en gezondste stad van Nederland is.
Uiteraard heeft het oudste park, het Oranjepark, een plek gekregen maar ook het nieuwste park Zuidbroek en veel minder bekende parken zoals het Waterbron park en de Vellertheuvel. Allemaal plekken die de gezondheid van de omwonenden bevorderen, om te recreëren, om te zijn. Het zijn groene oases voor flora en fauna die met elkaar verbonden zijn en die de biodiversiteit ten goede komen.

De uitgave geeft een overzicht waarin meer te lezen en kijken is over ontstaan en inrichting en liever nog een aanzet om de parken te bezoeken.
Ga op pad en ontdek bijvoorbeeld de Goudvink, het jonge park Zuidbroek of het Verzetsstrijderspark.
Lees HIER de Ode aan de parken.
Veel lees- en wandelplezier!

Ontdek meer over

Deel deze pagina