Apeldoorn
IVN
donderdag08jun2017

Nominatie IVN Apeldoorn voor Gouden Zwaluw 2017

IVN Apeldoorn is één van de zes genomineerden voor de landelijke prijs: de Gouden Zwaluw. Sinds 2011 reikt de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap deze prijs uit aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen. Elk jaar worden drie projecten met deze prijs beloond. Projecten die uitnodigen om het concept uit te breiden en elders toe te passen, projecten die zodoende een icoonuitstraling behalen.
Vanaf 2009 heeft IVN Apeldoorn aandacht besteed aan de ontwikkeling  van natuur en milieu in park Zuidbroek in de vorm onder andere deelname aan de klankbordgroep, rondleidingen, beschreven ommetjes en jeugdactiviteiten. Samen met de vrijwilligers van de Stichting vrienden van park Zuidbroek zijn zij genomineerd als ‘De Parkmensen van Zuidbroek’. De bekendmaking van de winnaars van de Gouden Zwaluw was op 8 juni.

Willem en Yvonne, twee IVN leden, waren 8 juni om 8 uur in park Zuidbroek voor een radio-opname en shots voor TV Gelderland. Bekijk het filmpje.

De prijsuitreiking van de Gouden Zwaluw op donderdag 8 juni maakte duidelijk dat er groot verschil is in omvang van de aangemelde projecten. Hier werd bekend dat het project Natuurzone Baanstee Noord in Purmerend de gouden zwaluw heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

De nominatie van IVN Apeldoorn in combinatie met de mensen van de Stichting Vrienden van Park Zuidbroek bleef een nominatie en terecht. Maar daarom zijn wij niet minder trots op al onze IVN-activiteiten vanaf 2009 in dit verrassende park aan de noordzijde van Apeldoorn. Het was een prachtige en inspirerende middag in het openluchttheater van het Goffertpark in Nijmegen waarbij Jos van Nuenen de gemeente Apeldoorn vertegenwoordigde. Jaap Dirkmaat zette Natuur in de Stad centraal op zijn onnavolgbare inhoudelijke en humoristische wijze.