Apeldoorn
IVN
donderdag19jul2018

IVN Natuureducatie zoekt schoolgidsen in Epe en Vaassen!

De bassischolen in Epe, Vaassen, Emst en Oene hebben behoefte aan een natuureducatie programma gericht op kinderen. Een uitgebreide inventarisatie door de gemeente Epe in 2017 heeft dit uitgewezen.

IVN Natuureducatie is, samen met andere natuurorganisaties en de gemeente Epe, nu bezig dit programma vorm te geven. Wij zoeken vrijwilligers die buitenactiviteiten verzorgen voor basisschoolleerlingen van 4 - 12 jaar. Op vrijwillige basis en binnen lestijd.

Natuurbeleving is voor kinderen één van de leukste activiteiten, zeker als zij buiten op onderzoek gaan. Een natuuractiviteit met IVN betekent dat kinderen en leerkrachten samen met enthousiaste gidsen op actieve wijze de natuur verkennen. Die belevenissen laten blijvende indrukken achter.
IVN Natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Dat doen we door middel van natuuractiviteiten, cursussen, natuurexcursies en projecten. Natuurgidsen vormen de kern van IVN. Natuurgidsen voor kinderen, de schoolgidsen, vormen daarin een belangrijke groep.
Lekker scharrelen in de natuur! Dat is goed voor kinderen, het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Je beweegt en ademt gezonde lucht in!

Weet je niet zoveel over planten en dieren? IVN faciliteert bij het opbouwen van kennis over natuur. Belangrijker is het om kinderen te begeleiden bij hun ontdekkingstochten en daar samen plezier aan te beleven.
De (buiten)activiteiten verlopen volgens een programma, waarbij het accent ligt op beleven en ervaren. De Schoolgidsactiviteiten worden op aanvraag van en in overleg met de scholen uitgevoerd.

Nieuwe schoolgidsen worden ondersteund bij de activiteiten door begeleiding, materialen en cursussen. De regiowerkgroep Epe-Vaassen van IVN Apeldoorn faciliteert de uitvoering en initieert nieuwe activiteiten. 
Voor informatie en vragen:
mail epe-vaassen@ivn-apeldoorn.nl of bel met Ten Gevers  0578-620505 of mail scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl  of bel met Marieke Sprey, 055-3121821