Apeldoorn
Kind & Natuur
zondag18mrt2018

IVN Apeldoorn zoekt schoolgidsen!

Vind je het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met natuur?
Heb je affiniteit met kinderen?
Meld je aan op scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl en doe mee met de vrijwilligers van IVN Apeldoorn als schoolgids!

Lekker scharrelen in de natuur! Dat is goed voor kinderen, het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Je beweegt en ademt gezonde lucht in!

Binnen IVN Apeldoorn is plaats voor nieuwe schoolgidsen die op vrijwillige basis, binnen lestijd,  buitenactiviteiten verzorgen voor basisschoolleerlingen van 4 – 12 jaar. Na een korte training gaan de nieuwe gidsen met ervaren gidsen van IVN Apeldoorn de natuur in om ervaring op te doen.

Natuurbeleving is voor kinderen één van de leukste activiteiten, zeker als zij buiten op onderzoek gaan. Een natuuractiviteit met IVN betekent dat kinderen en leerkrachten samen met enthousiaste gidsen op actieve wijze de natuur verkennen. Die belevenissen laten blijvende indrukken achter.

Weet je niet zoveel over planten en dieren? IVN faciliteert bij het opbouwen van kennis over natuur. Belangrijker is het om kinderen te begeleiden bij hun ontdekkingstochten en daar samen plezier aan te beleven. De (buiten)activiteiten verlopen volgens een programma, waarbij het accent ligt op beleven en ervaren. De Schoolgidsactiviteiten worden op aanvraag van en in overleg met de scholen uitgevoerd.
Tijdens de training ligt de nadruk in eerste instantie op visie, werkvormen en het omgaan met kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 12 jaar. Naderhand wordt ingegaan op uitvoering en het maken van programma’s.

Opgave en meer informatie: Marieke Sprey, scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl of kijk bij het menu 'ons aanbod - basisscholieren'