IVN Apeldoorn
Kind & Natuur
zondag08mrt2020

Een Uur voor Bij en Natuur!

In samenwerking met de Imkersvereniging Apeldoorn – Ugchelen start IVN Natuureducatie Apeldoorn in mei een project om leerlingen van basisscholen een kijkje te geven in de fascinerende wereld van de bijen!
Insecten, waaronder ook bijen, hebben het moeilijk in Nederland. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Ook voor de bestuiving van de wilde planten zijn ze
onmisbaar.
Tijdens een schoolbezoek legt de imker uit hoe een volk van honingbijen gedurende de verschillende seizoenen (over)leeft en hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Door het glas van een observatiekast kunnen de kinderen, de bijen en de koningin goed bekijken. De imker laat ook zien hoe gemakkelijk het is om zelf een bijenhotel te maken.
De imkers komen naar de school toe. Het programma wordt uitgevoerd in de klas, is geschikt voor groep 3 t/m groep 8 en duurt ca. 1 uur, excl. vragen en eventueel maken van een kaars.

Heeft  u geen informatie of inschrijfformulier ontvangen, maar wel belangstelling? Mail dan naar: Marieke Sprey, scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl of 06-572 392 21