IVN Apeldoorn
Kind & Natuur
zaterdag09mrt2019

Een Uur voor Bij en Natuur!

De Imkersvereniging Apeldoorn – Ugchelen en  IVN Apeldoorn verzorgen voor schoolklassen een kijkje in de fascinerende wereld van de bijen!

Imkers houden honingbijen maar wist je dat er in Nederland nog 350 andere soorten bijen zijn? De honingbij is echter de enige soort die van nature in holen woont en als volk overwintert. Bij de imker leeft zo’n bijenvolk in een bijenkast of korf.
Tijdens een schoolbezoek legt de imker uit hoe een volk van honingbijen gedurende de verschillende seizoenen (over)leeft en hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Door het glas van een observatiekast kunnen de kinderen de bijen en de koningin goed bekijken. De imker laat ook zien hoe gemakkelijk het is om zelf een bijenhotel te maken.

De imkers komen naar u toe.
Het programma wordt uitgevoerd in de klas, is geschikt voor groep 3 t/m groep 8 en duurt ca. 1 uur, excl. vragen en ev. het rollen van een kaars.

Belangstelling?
U kunt inschrijven voor een bezoek op een maandag-, dinsdag- of donderdagochtend van 10.15 – ca. 11.30 uur in de periode 6 mei t/m 28 mei. Kiest u voor meerdere groepen op 1 locatie dan is dat te combineren: 8.30 – ca. 9.45 uur en 10.15 – ca. 11.30 uur.
Kosten: € 30, -  per groep, excl. rollen van een kaars van bijenwas.
xtra kosten per kaars met een ‘bijtje’: € 1,-

Inschrijven?
Stuur voor 31 maart a.s. onderstaand inschrijfformulier of de relevante gegevens terug naar: scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl   

Aanmeldformulier Bijen in de klas

Vragen?
Marieke Sprey, scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl of 06-572 392 21