Routes vanuit Hoog Soeren

()

Vanuit Hoog Soeren zijn een 5-tal wandelroutes en één fietsroute beschikbaar. Alle routes zijn nader te bekijken op de website en online beschikbaar via de IVN Routes app.

Hoog Soeren – Klinkenberg – 5,1 km

Hoog Soeren heeft twee gezichten: een rijksbeschermd dorpsgezicht en een in het seizoen drukbezochte pleisterplaats voor met name wandelaars en fietsers. De route voert door het dorp en het afwisselende noordelijk bosgebied ter weerszijden van de Kampsteeg.

Hoog Soeren – Moezenberg – 6,5 km

Het landschap van deze route wordt bepaald door ouder beukenbos en meer recent gemengd bos van eiken, berken en dennen. Je loopt over statige lanen, op half-vergraste zandpaden en via smalle, ruige paadjes.

Hoog Soeren – Dassenberg – 6,8 km

Deze route voert langs een oude waterwinplaats, hoog langs een uitgestrekte heide waar je soms een ‘witgewolde’ kudde ziet ronddwalen en door oeroude beuken- en eikenbossen op het ‘dak’ van de Veluwse stuwwal.

Geo-wandeling Kroondomein – 7,0 km

Deze wandelroute voert je door een relatief hooggelegen deel van het Kroondomein direct ten noorden van de Echoput en is als onderdeel van de Hoog Soerense Bossen een fraai loofbosgebied met voornamelijk eiken en beuken.

Rondom Hoog Soeren – 15,1 km

Deze langere ‘doorstap’ route combineert drie andere wandelingen in en om Hoog Soeren (Klinkenberg, Dassenberg en Moezenberg) tot een geheel. Het aantal informatiepunten is doelbewust beperkt gehouden. Meer informatiepunten/stops vind je bij de afzonderlijke routes.


 

Fietsroute Hoog Soeren – 18,6 km

Een fietstocht door het dorp Hoog Soeren en de omgeving. Over geschiedenis en natuur. Uitgegeven in het kader van de Atlas van Apeldoorn 2022 – Hoog Soeren.

Locatie

Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina