Wandelroutes Apeldoorn bij Paleis Het Loo

()

Rond Paleis Het Loo zijn 3 wandelroutes beschikbaar. Deze gaan door het Achterpark en niet door de formele paleistuin. Alle routes zijn nader te bekijken op de website en online beschikbaar via de IVN Routes app. Van enkele routes is ook een separate routebeschrijving als pdf-bestand te downloaden.
>> Informatie over het paleis

 

Ommetje Achterpark het Loo – circa 4,4 km

Deze wandeling voert door het westelijk deel van het Achterpark. Gelegen op de oosthelling van het Veluwemassief wordt het gebied gekenmerkt door een sterk hoogteverschil: van west naar oost meer dan 40 meter. Ook enige smeltwaterdalen, ontstaan in de laatste IJstijd dragen aan dit hoogteverschil bij. De wandeling voert door en boven zo’n smeltwaterdal: het Wilhelminadal.

Paleispark Het Loo – 5,5 km

Tijdens deze wandeling zie je imposante lanen, vijvers, rododendrons, open plekken, schitterende boompartijen, houten paviljoens, een schietbaan en een dierenbegraafplaats.
Download de routebeschrijving

Achterpark en Paleispark Het Loo – 14 km

Een rondwandeling van 14 km door het park van Paleis Het Loo. Het eerste deel van de wandeling gaat door het Achterpark, het meer ‘natuurlijke’ gedeelte met een behoorlijk geaccidenteerd terrein met de twee oude aarden forten Java en Frederik Hendrik. Op het tweede deel van de route kom je in het Paleispark met vijvers, rododendrons, open plekken, boompartijen en houten paviljoens.
Download de routebeschrijving

 

Locatie

Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina