Routes vanuit Beekbergen

()

In Beekbergen zijn vanaf meerdere startplekken een 3-tal wandelroutes en 2 fietsroutes beschikbaar. Alle routes zijn nader te bekijken op de website en online beschikbaar via de IVN Routes app.

Bruggelen en Het Herenhul – 4,7 km

Een ontdekkingstocht door het landgoed Bruggelen en het Herenhul met een historisch tintje. Maak kennis met de bijzondere ontstaansgeschiedenis van dit interessante landgoed met relicten uit een ver verleden zoals prehistorische grafheuvels en de plek waar de Hertog van Gelre rechtsprak.

Bruggelen – De Kampsbergen – 7,2 km

Deze wandelroute in landgoed Bruggelen loopt door een gevarieerd landschap van naald- en loofbossen, met soms flinke hoogteverschillen door de aanwezigheid van stuifheuvels.

Enk en Holt – 7,5 km

De route loopt over een deel van de Beekberger enk, een oud cultuurlandschap van direct buiten het dorp gelegen landbouwgrond. Verder gaat de wandeling door voormalig landgoed Spelderholt met fraaie, geaccidenteerde loof- en naaldbossen, langs resterende kleine heideveldjes en over een hoog, nu bebost langgerekt stuifzandduin.

 


Rondom Beekbergen en Loenen – 29,3 km

Deze fietsroute voert door de fraaie landelijke omgeving rond de dorpen Beekbergen en Loenen. Beide plaatsen, op de overgang van Veluwse stuwwal naar IJsselvallei zijn al erg oud, getuige sporen die aangetroffen zijn uit de IJzer- en Bronstijd (vanaf 2000 v.C.).

Beekbergen – IJsselvallei – 43,1 km

Deze fietsknooppuntenroute loopt van de voet van het Veluwemassief naar de laaggelegen, agrarisch ingerichte IJsselvallei. Weidse weidegebieden en hooilanden omzoomd met fraaie bomenlanen worden afgewisseld door dorpjes en buurtschappen op wat hogere, beboste dekzandgronden. Tenslotte is daar de schilderachtige IJssel met zijn vogelrijke uiterwaarden.

 

Locatie

Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina