Routes omgeving Uddel

()

In de omgeving van Uddel zijn een 3-tal wandelroutes en twee fietsroutes beschikbaar. Alle routes zijn nader te bekijken op de website en online beschikbaar via de IVN Routes app.

 

Caitwickerzand en Maanschoten – 6,8 km

Deze route loopt door een voormalig stuifzandgebied, het Caitwickerzand.  Vrijstaande, knoestige grove dennen domineren het landschap, maar ook solitaire berken verfraaien het beeld. In het licht geaccidenteerde natuurgebied Maanschoten duiden de talrijke eikenstoven op een vroegere, intensieve boscultuur.

Rabbit Hill – Nieuw Milligse Zand – 7,1 km

Deze route voert je door gemengd naaldbos naar het schilderachtige Kootwijkerveen. Vandaar terug over de (voormalige) stuifzanden van het Nieuw Milligse Zand.

Uddelsche Buurtveld – 10,4 km

Deze wandelroute gaat door Kroondomein Het Loo over de oostelijke stuwwal van de Veluwe door een schitterend en gevarieerd Veluws landschap, met mooie oude beukenbossen en uitgestrekte heidevelden.

 


Rondom Uddel en Meerveld – 21,6 km

Deze fietsroute van 21,6 km voert door het meest noordwestelijke deel van de gemeente Apeldoorn. Tussen twee heuvelruggen, de stuwwallen van Garderen en de Veluwe stroomt in een komvormige laagte de Staverdense beek.

Nieuw Milligen – Staverden – 34,9 km

Deze fietsknooppuntenroute is voor de liefhebber van het echte Veluwse landschap van bos en heide. Verder zijn een aantal uitstapjes aangegeven voor een bezoekje aan bekende pareltjes zoals het Uddelermeer, kasteel en park Staverden, bezoekerscentrum Ermelose heide en restaurant Boshuis Drie.

 

 

Locatie

Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina