Meerdaagse trektocht – Apeldoorn

()

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad in Apeldoorn; een stad die bol staat van de cultuur, historie en koninklijke invloeden. De IVN Trektocht brengt je langs een aantal van de mooiste plekjes op de naastgelegen Veluwe, waaronder woeste zandverstuivingen, idyllische heidevelden en uitgestrekte bossen. Regio Apeldoorn biedt een wereld van verscheidenheid, en dat is allemaal te beleven in één tocht.

Het verhaal: ‘Sporen op de Veluwe’ Drie dagen lang lopen over het Veluwse zand. In het zand zijn sporen uit de geschiedenis van dieren en mensen. Jonge sporen, oude sporen. Ja, en zelfs het zand zelf is een spoor van lang geleden. In het spoor dat je trekt liepen lang geleden vele andere mensen. In het driedaagse verhaal ‘Sporen op de Veluwe’ maken we kennis met mannen en vrouwen uit vroegere tijden. Elke dag loop je samen op met een van hen. Jan Fluit liep in 1864 vanaf de plaats waar het Apeldoorns Kanaal werd gegraven naar zijn plaggenhut in de omgeving van Het Lierderholt. Hendrik-Jan van Essen trok als zandgraaf op zijn paard over de zandverstuivingen en over de Braamberg in 1713. Margaretha van Cleeff, fonteinier van Paleis Het Loo, leren we kennen tijdens haar inspectietocht van de Ruetbron en het Pomphul in Hoog Soeren (1715)

De Apeldoorn trektocht is een 3-daagse wandeltocht door Apeldoorn en de Veluwe met een bezoek aan Paleis Het Loo op dag 4. Ook is er de mogelijkheid om een extra dag bij te boeken om de omgeving Kootwijk & Hoog Buurlo te bezoeken (dag 2a). Wil je dag 2a bijboeken of dag 4 uit het pakket halen? Geef dit dan aan bij de boeking via Avontuur Dichtbij.

Lees HIER meer over de tocht en hoe je deze kunt boeken.

Download het informatieboekje

Laatste aanpassingen: Nog geen wijzigingen (20-5-2022)

Heb je de trektocht gedaan? Wij zijn heel benieuwd naar je ervaringen. Laat ze weten via routes@ivn-apeldoorn.nl

Locatie

Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina