Fietsroutes vanuit Apeldoorn

()

Er zijn een 7-tal fietsroutes die starten in Apeldoorn-stad. Alle routes zijn nader te bekijken op de website en online beschikbaar via de IVN Routes app. Van enkele routes is ook een separate routebeschrijving als pdf-bestand te downloaden.

 

Bomen in Beeld – 16 km

Deze route laat zien waarom Apeldoorn in 2018 Bomenstad van Europa is geworden. Je kunt de route zowel fietsen (eventueel met uitstapjes) als wandelen.
Download de routebeschrijving

Ontdek fietsend duurzaam Apeldoorn 23,3 km

Een fietstocht door cultuurhistorie en natuur van Oost-Apeldoorn en het  Weteringsebroek. De route is op verschillende historische kaarten geprojecteerd. Je ziet dat er is veel veranderd is maar soms herken je het verleden in het heden. Op de route liggen voorbeelden voor een duurzame toekomst.

Rondje cultuurhistorie Noord-Apeldoorn – 26,3 km

De route voert door gevarieerde landschapsdelen van de Veluwe en de IJsselvallei. Onderweg ontmoet je de buurtschappen Wenum en Wiesel, en later Beemte en De Vecht. Ten slotte keer je door Zuidbroek, tot voor kort agrarisch gebied nu omgevormd tot moderne stadsuitbreiding, terug naar het uitgangspunt.

Energiek fietsen – Apeldoorn – 26,9 km

Deze route voert je richting Loenen langs een aantal plekken die nauw met vroegere en met duurzame energie zijn verbonden. En laat daarnaast ook de mooie natuur rondom Apeldoorn zien.

Monumenten van stroomvoorziening – 30,7 km

In deze fietsroute – speciaal ontworpen voor de Open Monumentendagen 2022 – staat de energietransitie centraal. De elektrificatie van Apeldoorn uit de twintiger jaren van de vorige eeuw is uitgangspunt. De monumentale transformatorhuisjes uit die tijd zijn als het ware de wegbereiders voor de veranderingen waar we nu voor staan. De fietsroute verbindt een aantal van deze transformatorhuisjes met elkaar. Onderweg tips voor interessante objecten zoals oude energiebronnen, historische monumenten en kunst in de buitenruimte.

In de sporen van Het Loo – 34,5 km

Deze fietstocht voert je vanuit de binnenstad langs de historie van de Oranjes. Via pittoreske dorpen fiets je over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Onderweg kom je langs plekken die op een manier herinneren aan het rijke, royale verleden van Apeldoorn.

Sporen van IJzer – 45 of 67 km

Deze fietsknooppuntenroute, met enkele uitstapjes ter zijde, voert langs allerlei locaties die iets met de ijzerwinning te maken hadden.
Download de routebeschrijving

 

 

Locatie

Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina