‘Schapendrift’ bij Kootwijk vrijmaken van opslag

Op zaterdag 4 maart zijn we te gast bij de Kootwijkgroep van Staatsbosbeheer. Met elkaar gaan we aan de slag op de ‘Schapendrift’ bij het dorp Kootwijk.
Dit is een historisch pad waar velen eeuwen schapen over heen gelopen hebben van de stal naar de heide op het Kootwijkseveld.
Een deel van dit pad is goed herkenbaar in het veld. In 2016 is de Kootwijkgroep hier voor de laatste keer aan het werk geweest.
Hoog tijd om hier weer eens aan de slag te gaan.

Routebeschrijving:
1) Vanaf de A1 (vanaf de richting Amersfoort) neem je afslag 17 Kootwijk, sla rechtsaf de N310 op richting Harskamp, na bijna 4km kom je bij een rotonde (met in het midden een kromme wegwijspaal), hier ga je driekwart rond en neem je de afslag richting Kootwijk, dit is de Heetweg. Deze weg volg je ca. 3,5km tot je bij een flauwe bocht in de weg komt, waar je aan de linkerkant een bospad ziet met een klein wit huisje. Dit bospad ga je in (vanaf hier aangegeven met de bekende bordjes). Volg vanaf hier de aanwijzing hieronder*

2) Kom je vanaf de richting Apeldoorn neem dan afslag 18 op de A1 en ga naar het dorp Kootwijk, rijd je er doorheen, dit is ook de Heetweg, je vervolgt de weg ca. 1km, dan zie je aan je rechterkant in een flauwe bocht een klein wit huisje (het tweede huisje in het bos op deze weg), je rijdt het bospad voor het huisje in en slaat direct weer rechtsaf langs de zijkant van het huisje. Volg vanaf hier de aanwijzing hieronder*

* dit is de Boswachter van Emstweg. Volg deze rechtdoor het bos in. Na ca. 1km kom je op de Kootwijkerdijk (breed zandpad met betonnen fietspad), dit pad steek je rechtdoor over. Aan de linker en rechterkant kan je parkeren. Na ca. 100m zie je de keet.

Tijden: 8.30 uur Inloop > Start werkzaamheden 9:00 uur > Eindtijd 12.00 uur We hebben tussendoor een kleine pauze van 10.30 tot 10.45 uur
Catering: Neem koffie/thee/limonade van huis mee. Om 12.00 uur zijn er weer broodjes en soep. Neem je eigen lepel en soepkom mee.

Neem voor meer informatie contact op met Gerrian Tacoma via e-mail of telefoon 055-5340943.

De Schapendrift bij Kootwijk
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Gerrian Tacoma

Coördinator Apeldoorn VENEL

Ontdek meer over

Deel deze pagina