Aanplanten struweelhaag bij Land van Ons-perceel in Emst

Wist je dat tal van insecten, vogels en andere dieren graag schuilen in heggen? En dat inheemse bomen een bondgenootschap met de schimmels in de grond aangaan? Vanaf eind november gaat Land van Ons heggen, bomen en struiken planten op een aantal percelen. Om zo het bodemleven te voeden en schuilplaatsen te creëren voor vogels, egels, insecten en andere dieren. De doorworteling van de struiken en bomen zorgt ook voor betere water- en CO2-opslag in de grond waardoor we zelfs met een klein aantal bomen het lokale microklimaat positief kunnen beïnvloeden! Elk perceel heeft streekeigen soorten gekozen die het best passen bij de lokale natuur om zo écht de biodiversiteit van dienst te zijn. Informatie over het perceel in Empe staat hier: https://landvanons.nl/perceel/empe/. Ook bij minder mooi weer gaan we planten. Voor het plantgoed is een regenbuitje zelfs fijn.

Routebeschrijving: We verzamelen bij camping Erve ‘de Weijenberg’ aan de Weg over ’t Hontsveld 21, 7399 RK in Empe. Het mooiste is als je op de fiets komt. Kom je met de auto, zet deze dan op de parkeerplaats van de camping. Bas opperde om carpoolafspraken te maken. Hij wil wel rijden en noemde de carpoolplek bij Agrifirm als verzamelplaats. Als je wilt carpoolen, geef dat dan even aan me door.
Tijd: 10.00 tot uiterlijk 12.30 uur, er is geen pauze
Catering: We worden ontvangen met koffie/thee en koek en na afloop staat er ook weer koffie/thee en koek klaar
Gereedschap: Als je zelf een spade of schep hebt, neem deze dan mee, evenals werkhandschoenen. Wij nemen de spaden van Venel mee, maar dat zijn er maar zes.
Aanmelden voor de werkochtend: De organisatie wil graag weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Daarom het verzoek om dit uiterlijk dinsdagavond aan Gerrian Tacoma door te geven.
Aanplant wilgengriend Weteringse Broek
Waar
Erve De Weyenberg
Weg over Het Hontsveld 21
7399 RK Empe
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Gerrian Tacoma

Coördinator Apeldoorn VENEL

Ontdek meer over

Deel deze pagina