Excursie HAPS kamp

Ga je mee terug in de tijd? Wil je kijken hoe onze verre voorouders in de bossen wisten te overleven? Wat kunnen wij van hen leren? Neem een kijkje in het Hapskamp, prehistorische nederzetting in Stadspark Berg en Bos.

Op zondag 19 November gaan de hekken van de prehistorische nederzetting in Stadspark Berg en Bos open voor belangstellenden. IVN natuurgidsen nemen je op deze dag mee naar dit sfeervolle Hapskamp.

De wandeling van ongeveer 2 uur start om 14.00 uur bij de parkeerplaats aan de Soerenseweg. Deze parkeerplaats bevindt zich aan de eerste weg links vanaf de kruising Soerenseweg met de J.C. Wilslaan, richting Hoog Soeren. IVN borden/vlaggen wijzen je de weg.
IVN leden/vrienden en kinderen kunnen gratis mee, voor niet leden bedragen de kosten € 2,- per persoon.
Aanmelden via onderstaand formulier (vergeet niet het aantal deelnemers te vermelden)

In het Hapsdorp is een boerderij uit de IJzertijd (ca. 500 jaar v. Chr.) nagebouwd. Er komen groepen, voornamelijk scholieren, van april tot oktober voor gewoonlijk drie dagen bij elkaar om zo goed mogelijk het leven in de IJzertijd te ervaren. Dit betekent proberen, zonder de gemakken van de moderne tijd, in het dagelijkse onderhoud te voorzien: brood bakken, water halen, dieren verzorgen, de akker bewerken, de hoeve onderhouden, spinnen en weven. etc. Van heel dichtbij de natuur ervaren, die ons voedsel en grondstoffen verschaft.

De wandeling begint bij de ingang en parkeerplaats aan de Soerenseweg, deze parkeerplaats bevindt zich aan de eerste weg links vanaf de kruising Soerenseweg met de J.C. Wilslaan, richting Hoog Soeren. Het startpunt is aangegeven met IVN borden.
De wandeling naar het Hapsdorp duurt ca. 30 minuten en staat onder leiding van IVN gidsen. In het Hapsdorp wordt men vervolgens rondgeleid en kan men verder zelf rondkijken onder het genot van een kop Hapsthee. Duur gehele excursie 2 – 2,5 uur.

ivn_haps_2016_foto_gig_5_0 19 november 2023 - 14:00
Wanneer
zondag 19 november 2023 14:00
Waar
Stadspark Berg en Bos / Parkeerplaats hoek Lammertspad / Soerenseweg
Parkeerplaats hoek Lammertspad / Soerenseweg
7313 Hoog Soeren
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Kosten: €2 per persoon. Gratis voor leden en vrienden van IVN Apeldoorn en voor kinderen tot en met 12 jaar.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Peter Verdegaal

Apeldoorn

Ontdek meer over

Deel deze pagina