Heldring route (Hoenderloo)

Deze wandeling van ongeveer 6 km gaat door licht heuvelachtig bosgebied en heide in de Boswachterij Ugchelen Hoenderloo van Staatsbosbeheer.

Hoenderloo is begin 19e eeuw ontstaan als een (clandestiene) ontginningsnederzetting in een ‘leeg land’ van heide en zandverstuivingen. Toen dominee O.G. Heldring in 1839 over de Veluwe rondtrok trof hij hier een verpauperde bevolking waarover hij zich, samen met geestverwanten van het Réveil, in de jaren daarna daadwerkelijk bekommerde. Op deze route in het relatief rustige noord-westelijk deel van Hoenderloo kom je in het laatste deel de tekens van zijn ‘nalatenschap’ tegen.

Meer weten? Fout melden? Kom je tijdens de tocht een wijziging tegen in de route of de informatie? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl
 Je kunt de route via een beschrijving met informatie en kaart lopen. 
Download hier de wandelroute

Deze route is ook beschikbaar in de IVN Routes app.logo ivn routes appVia de GPS functie kunt u dan zien waar u zich op de route bevindt.
Bij de diverse locaties is in het kort de informatie beschreven, die u in het boekje in een meer uitgebreide vorm aantreft.
De IVN Routes app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook de routes zijn gratis.