Plantencursus 2023

Kun je ook zo genieten van prachtige bloeiende bermen?
In deze cursus worden de basiselementen van determinatie behandeld en gaan we op excursie naar meerdere locaties om te oefenen een aantal planten (families) te herkennen. Maar je maakt ook en vooral kennis met de vele andere aspecten van wilde planten in de mooie natuur in en om Apeldoorn.
Thema’s die daarbij aan de orde komen zijn: waarom staat een specifieke plant juist daar waar hij nu groeit en welke andere planten leven in dezelfde biotoop? Welke geneeskrachtige werking hebben bepaalde planten? Hoe is een plant opgebouwd en hoe zorgt deze voor nageslacht? Hoe werkt de bestuiving en welke insecten dragen daaraan bij? Hoe en met wie “communiceren” planten? Altijd al interesse gehad in het antwoord op dit soort vragen? Dan is deze cursus een aanrader voor je!

Data cursusavonden: woensdag 17 en 31 mei, 14 en 21 juni van 19.30 tot 22 uur in het IVN-lokaal
Data excursies: zaterdag 20 mei en 17 juni van 10 tot 12 uur in Apeldoorn. Op 28 juni van 19.30 tot 21 uur is er een speciale avondexcursie naar de zaadbank van gemeente Apeldoorn.

Kosten: € 55. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting. Wacht met betalen tot ontvangst van de factuur.
Aanmelden: uitsluitend via onderstaand formulier.
(N.B. Per aanmelding uitsluitend één opgave mogelijk.)

Meer informatie: bij voorkeur via e-mailadres of bel de contactpersoon (Janneke Niessen, tel. 06-1088 4282).

Foto: wilde planten park Zuidbroek
Alex Eeninkwinkel, IVN Apeldoorn

 


Cursus is volgeboekt

Waar
Praktijk Centrum Bomen (IVN lokaal)
Asselsestraat 328b
Apeldoorn
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 55
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina