Apeldoorn
Slootjesdagen
Vanaf
zondag10jun201814:00

Word Slootjesexpert tijdens de Apeldoornse Slootjesdag!

IVN organiseert voor de vijfde keer de landelijke Slootjesdagen

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot of de vijver? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondag 10 juni 2018 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in schijnbaar doodgewoon vijverwater. IVN natuurgidsen  helpen om waterdiertjes te vinden. Waterschap Vallei Veluwe is van de partij om samen met jou te kijken naar de kwaliteit van het water.

Aanmelden

Wil je meedoen aan de Apeldoornse Slootjesdag dan ben je de 10e juni tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom bij de vijver van Het Woldhuis, Woldhuis 11, Apeldoorn. Kosten € 2, - per deelnemend kind, (groot)ouders gratis!
Aanmelden via: scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl heeft de voorkeur maar is niet verplicht, er is een open inloop.

Ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Neem een kijkje op de website ivn.nl/slootjesdagen. Hier vind je een overzicht van de meer dan 100 Slootjesdagen en bestel je de IVN zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Op deze zoekkaart staan de 35 meest voorkomende waterdiertjes geïllustreerd.

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!
IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Algemene informatie

zondag 10 juni 2018 - 14:00 tot 17:00
Locatie: 
IVN - Woldhuis
Woldhuis 11
Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten E 2,00 per kind, ouders, leden en vrienden van IVN gratis

Contactpersoon: 
Marieke Sprey tel: 055 - 3121821 of scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl
Google Maps image