Apeldoorn
Landschap
Vanaf
dinsdag12sep201719:30

Landschappencursus 2017

Maak kennis met de boeiende wordingsgeschiedenis van het Veluwse landschap en de aansluitende dalgebieden aan de oost- en westzijde van het Veluwe Massief en ervaar een extra dimensie in landschapsbeleving. De cursus vergroot uw inzicht in de ontwikkeling van het Veluwse landschap dat ooit als ‘woest en bijster’ is omschreven en versterkt uw landschapsbeleving. We staan uitgebreid stil bij de krachten van het landijs dat vorm heeft gegeven aan ons woon- en leefgebied. Na de geologische geschiedenis passeren de thema’s bodem, water en de mens, die het landschap heeft ingericht en aan zijn behoefte heeft aangepast, de revue. Tijdens de excursies bezoeken we ondermeer Kroondomein Het Loo, Hoog Soeren, Wenum-Wiesel, Meerveld en Staverden.

Deze cursus biedt u een uitgelezen kans om het fraaie landschap en de mooie natuur in eigen omgeving beter te leren kennen en begrijpen!

Data cursusavonden: dinsdag 12 en 26 september, 10 en 24 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in IVN lokaal De Vijfster.
Data wandel-, fiets-(2) en auto-excursies respectievelijk: zaterdag 16 en 30 september, 14 en 28 oktober van 10 tot 12.30 uur in de omgeving van Apeldoorn.

Aanmelden kan via dit e-mailadres
Vermeld in het bericht naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en of je lid bent van IVN of KNNV, of vriend van IVN Apeldoorn.

Deze cursus is volgeboekt.  Nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst

Algemene informatie

dinsdag 12 september 2017 - 19:30 tot zaterdag 28 oktober 2017 - 12:30
Locatie: 
IVN lokaal De Vijfster
Texandrilaan 30
7312 HR Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten:
€ 40. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn betalen € 36. De cursusprijs is inclusief cursusmateriaal, koffie en thee tijdens de cursusavonden, en te voldoen na onze bevestigingsmail. De ontvangst van uw betaling geldt als definitieve opgave.

In de cursus is plaats voor minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

Google Maps image