IVN Apeldoorn
(Zoog)dieren
Op
maandag19mrt201819:30

IVN Lezing: Bevers in Nederland

In Nederland zijn de bevers terug van weggeweest en hoe!
Na een toevallige en verrassende ontmoeting tijdens een kanotocht in het Nationaal Park De Biesbosch is de bever niet meer weg te denken uit het leven van Willy de Koning. Al jaren noteert ze de waarnemingen van haar lievelingsdier in een natuurblog en zoekt naar antwoorden op de vragen die deze bijzondere dieren bij haar oproepen.

Tijdens de lezing gaat ze in op de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, z’n aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op z’n omgeving. Verder komen de oorzaken van het verdwijnen van de bever, zo’n 200 jaar geleden, aan de orde en de herintroducties die sinds de jaren 80 van de vorige eeuw plaatsvonden. Ook neemt ze ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en gaat ze in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken.

Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft Willy de Koning een documentaire samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever. Deze documentaire “Bevers in Nederland” zal in het tweede deel van de lezing worden vertoond.

Omdat zij haar kennis met anderen wil delen en het maar weinigen lukt deze veelzijdige dieren zo te kunnen volgen zoals zij, heeft ze via de KNNV uitgeverij Avonden langs de waterkant, een dagboek van een beverliefhebber uitgebracht. Dit boek en haar nieuwste bever-dvd zijn deze avond verkrijgbaar.

Aanmelden via lezingen@ivn-apeldoorn.nl of telefoon 055 – 5427357.  

 

Algemene informatie

maandag 19 maart 2018 - 19:30
Locatie: 
Dok Zuid
1e Wormenseweg 460
7333 GZ Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten E3,00 persoon, leden en vrienden van IVN en KNVV gratis

Contactpersoon: 
Werkgroep lezingen 055 – 5427357
Google Maps image