Apeldoorn
Kind & Natuur
Op
dinsdag13mrt201819:30

IVN Apeldoorn zoekt schoolgidsen!

Informatie bijeenkomst voor nieuwe schoolgidsen

Vind je het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met natuur?
Heb je affiniteit met kinderen?
Kom dan naar de informatie avond in het IVN lokaal, Heuvellaan 1, Apeldoorn, op dinsdag 13 maart, aanvang 19.30 uur.
IVN Apeldoorn zoekt Schoolgidsen voor natuureducatie op basisscholen voor jeugd van 4 t/m 12 jaar.

Binnen IVN Apeldoorn is plaats voor nieuwe schoolgidsen die op vrijwillige basis, binnen lestijd,  buitenactiviteiten verzorgen voor basisschoolleerlingen van 4 – 12 jaar. Na een korte training gaan de nieuwe gidsen met ervaren gidsen van IVN Apeldoorn de natuur in om ervaring op te doen.

Natuurbeleving is voor kinderen één van de leukste activiteiten, zeker als zij buiten op onderzoek gaan. Een natuuractiviteit met IVN betekent dat kinderen en leerkrachten samen met enthousiaste gidsen op actieve wijze de natuur verkennen. Die belevenissen laten blijvende indrukken achter.

Weet je niet zoveel over planten en dieren? IVN faciliteert bij het opbouwen van kennis over natuur. Belangrijker is het om kinderen te begeleiden bij hun ontdekkingstochten en daar samen plezier aan te beleven. De (buiten)activiteiten verlopen volgens een programma, waarbij het accent ligt op beleven en ervaren. De Schoolgidsactiviteiten worden op aanvraag van en in overleg met de scholen uitgevoerd.
Tijdens de training ligt de nadruk in eerste instantie op visie, werkvormen en het omgaan met kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 12 jaar. Naderhand wordt ingegaan op uitvoering en het maken van programma’s.

De informatie bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 13 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het IVN lokaal in vrije school De Vijfster, de voormalige Van Voorthuysenschool, Heuvellaan 1, Apeldoorn. Deze bijeenkomst is geheel vrijblijvend.

 

Opgave en meer informatie via scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl

Algemene informatie

dinsdag 13 maart 2018 - 19:30
Locatie: 
IVN lokaal
Heuvellaan 1
7314 BN Apeldoorn
Nederland
Google Maps image