Apeldoorn
Natuur
Op
zondag12mrt201714:00

Excursie prehistorisch Hapsdorp

Een bezoek aan het Hapsdorp is een bijzondere gebeurtenis. Vooral kinderen die er op excursie zijn geweest laten het dorp enthousiast aan hun ouders zien. Normaal is het dorp niet toegankelijk voor het publiek.

In het Hapsdorp is een boerderij uit de IJzertijd (ca. 500 jaar v. Chr.) nagebouwd. Er komen groepen, voornamelijk scholieren, van april tot oktober voor gewoonlijk drie dagen bij elkaar om zo goed mogelijk het leven in de IJzertijd te ervaren. Dit betekent proberen, zonder de gemakken van de moderne tijd, in het dagelijkse onderhoud te voorzien: brood bakken, water halen, dieren verzorgen, de akker bewerken, de hoeve onderhouden, spinnen en weven. etc. Van heel dichtbij de natuur ervaren, die ons voedsel en grondstoffen verschaft..

De wandeling naar het Hapsdorp duurt ca. 30 minuten en staat onder leiding van IVN gidsen. In het Hapsdorp wordt men vervolgens rondgeleid en kan men verder zelf rondkijken onder het genot van een kop Hapsthee. Duur gehele excursie 2 - 2,5 uur.

Algemene informatie

zondag 12 maart 2017 - 14:00
Locatie: 
P Soerenseweg , Park Berg en Bos (De wandeling begint bij de ingang en parkeerplaats aan de Soerenseweg, deze parkeerplaats bevindt zich aan de eerste weg links vanaf de kruising Soerenseweg met de J.C. Wilslaan, richting Hoog Soeren.Zie de IVN borden.)
Soerenseweg
Apeldoorn
Nederland
Google Maps image