Apeldoorn
Insecten
Vanaf
zaterdag31mrt201823:30

Een uur voor de bij (schrijf nu in)

De Imkersvereniging Apeldoorn – Ugchelen i.s.m. IVN Apeldoorn nodigt schoolklassen uit voor een kijkje in de fascinerende wereld van de bijen!

fotoarchief IVN-ApeldoornImkers houden honingbijen maar wist je dat er in Nederland nog 350 andere soorten bijen zijn? De honingbij is echter de enige soort die van nature in holen woont en als volk overwintert. Bij de imker leeft zo’n bijenvolk in een bijenkast of korf. Tijdens een schoolbezoek legt de imker uit hoe een volk van honingbijen gedurende de verschillende seizoenen (over)leeft en hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur.
Door het glas van een observatiekast kunnen de kinderen de bijen en de koningin goed bekijken. De imker laat ook zien hoe gemakkelijk het is om zelf een bijenhotel te maken.

De imkers komen naar de lokatie toe. Het programma wordt uitgevoerd in de klas, is geschikt voor groep 3 t/m groep 8 en duurt circa 1 uur, exclusief vragen en eventueel het rollen van een kaars.

Belangstelling?
Leerkrachten kunnen inschrijven voor 31 maart a.s. via dit inschrijfformulier voor een bezoek tijdens de periode maandag 7 mei t/m donderdag 7 juni, op een maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend van 10.15 – ca. 11.45 uur. Kies je voor meerdere groepen op één locatie dan is dat te combineren: 8.30 – ca. 10.00 uur en 10.15 – ca. 11.45 uur.

Graag tot ziens!                                             

Namens Imkersvereniging Apeldoorn- Ugchelen en Scharrelkids IVN Apeldoorn

Algemene informatie

maandag 7 mei 2018 - 10:30 tot donderdag 7 juni 2018 - 11:30
Extra Informatie: 

Kosten: € 30, -  per groep, excl. rollen van een kaars van bijenwas.
Extra kosten: € 1,- per kaars met bijtje.
Na inschrijving ontvang je een bevestiging.
Voor vragen: Marieke Sprey, scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl of 055-312 18 21