IVN Apeldoorn
Kind & Natuur
Op
zaterdag18mrt201722:00

Een uur voor Bij en Natuur!

Schrijf in voor 8 maart (voor basisscholen groep 3 tm 8)

Uit archeologische vondsten is opgemaakt dat landbouwers 9000 jaar geleden al bijen hielden voor de honing. De band tussen mensen en bijen is dus al enorm oud…                                                      

Imkersvereniging Apeldoorn – Ugchelen en IVN Apeldoorn nodigen u uit voor een kijkje in de fascinerende wereld van de bijen!

Geachte leerkracht,

fotoarchief IVN-ApeldoornImkers houden honingbijen maar wist u dat er in Nederland nog 350 andere soorten bijen zijn? De honingbij is echter de enige soort die van nature in holen woont en als volk overwintert. Bij de imker leeft zo’n bijenvolk in een bijenkast of korf. Tijdens een schoolbezoek legt de imker uit hoe een volk van honingbijen gedurende de verschillende seizoenen (over)leeft en hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Door het glas van een observatiekast kunnen de kinderen de bijen en de koningin goed bekijken. De imker laat ook zien hoe gemakkelijk het is om zelf een bijenhotel te maken.

Het programma is geschikt voor groep 3 t/m groep 8 en duurt ca. 1 uur, excl. vragen en ev. het rollen van een kaars. Belangstelling?

Schrijf voor 18 maart a.s. in via het inschrijfformulier voor een bezoek tijdens de periode dinsdag 2 mei tot vrijdag 2 juni, op een dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend van 10.15 – 11.45 uur. Kiest u voor meerdere groepen op 1 locatie dan is dat te combineren: 8.30 – 10.00 uur en 10.15 – 11.45 uur.

Kosten: € 30, -  per groep excl. kaarsen van bijenwas rollen, extra kosten: € 1,- per kaars.
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.
Voor vragen: scharrelkids@ivn-apeldoorn.nl

Graag tot ziens! fotoarchief IVN-Apeldoorn

Algemene informatie

dinsdag 2 mei 2017 - 10:00 tot donderdag 1 juni 2017 - 10:00