Apeldoorn
Vogels
Vanaf
woensdag12jun201919:30

Cursus roofvogels 2019 (Herhaling)

Deze cursus is volgeboekt
 

De spectaculaire heersers van het luchtruim
KNNV Apeldoorn en IVN Apeldoorn verzorgen jaarlijks meerdere korte, oriënterende vogelcursussen. Ook wordt aandacht besteed aan waarnemingsmethodiek en verrekijker informatie. Een kijker is immers een onmisbaar hulpmiddel als je vogels van dichtbij wilt bekijken.

Roofvogels lijken buitenbeentjes onder de vogels. Heersers van het luchtruim worden ze wel genoemd, maar je ziet ze niet zo vaak en het is niet gemakkelijk ze in de lucht te herkennen. Als je meer over deze bijzondere vogels wilt weten dan is deze cursus een absolute aanrader!
De cursus bestaat uit een cursusavond en een excursie. Tijdens de cursusavond maak je kennis met een aantal roofvogels die je in Nederland regelmatig kunt tegenkomen, zoals  buizerd, bruine kiekendief, havik, sperwer, torenvalk en visarend. Waar en hoe leven ze? Ook aan het leren herkennen wordt ruim aandacht besteed.
Tijdens de excursie gaan we daadwerkelijk naar ze op zoek in de vrije natuur en zullen we ook veel andere interessante vogels tegenkomen.

Datum cursusavond: woensdag 12 juni van 19.30 tot 22 uur in 
IVN lokaal De Vijfster
Datum excursie (weersafhankelijk): zaterdag 15 juni van 8 tot 14 uur; uitwijkdatum 22 juni. De locatie wordt tijdens de cursusavond bekendgemaakt.
Aanmelden: uitsluitend via dit formulier  Bekijk eerst de Cursusregels !
Meer informatie:
voor aanmeldingen, betalingen e.d. via cursusadministratie IVN Apeldoorn
over de cursusinhoud e.d. via dit e-mailadres of bel de contactpersoon. 

Foto - Visarend

Algemene informatie

woensdag 12 juni 2019 - 19:30
Locatie: 
IVN lokaal De Vijfster
Texandrilaan 30
7312 HR Apeldoorn
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: €27,50. Leden van IVN en KNNV en vrienden van IVN Apeldoorn krijgen een korting, als vermeld in de Cursusregels.

Contactpersoon: 
Marcel Ermers, tel. 055-53 43 170
Google Maps image