Apeldoorn
Kind & Natuur
Vanaf
dinsdag06mrt201809:30

‘Bomen Trekken: schonen van de Heide’! 

IVN Apeldoorn, Helicon MBO Apeldoorn, Staatsbosbeheer en basisscholen in Apeldoorn werken samen in het project Landschapsonderhoud ‘Bomen Trekken: schonen van de heide’

Het project

Helicon leerlingen van de opleidingen Bos-en Natuurbeheer en Eco & Wildlife gaan met basisschoolkinderen uit de bovenbouw aan de slag met zaag, steekschop en takkenschaar, op de heide van Het Leesten (Staatsbosbeheer). De kinderen leren van Heliconleerlingen om te gaan met het gereedschap en waarom het verwijderen van zaailingen van berken en grove den, zo belangrijk is. Voor deelnemende groepen van de basisscholen betekent het dat de kinderen 1 dagdeel op de heide bezig zijn. Dit jaar doen zeven basisscholen mee, ruim 200 kinderen. De Heliconleerlingen verzorgen ca. 2 weken voor de ‘heidag’ in overleg met betrokken basisschool leerkrachten, een voorbereidende les op de basisschool.

De IVN werkgroep Scharrelkids bemiddelt en coördineert in dit succesvolle project dat alweer voor het vijfde jaar wordt uitgevoerd.
Zin om te komen kijken? De ‘heidagen’ zijn op dinsdag 6 maart en donderdag 8 maart, 9.30 – 11.30 en 12.30 – 14.30 uur. Van harte welkom!

Algemene informatie

dinsdag 6 maart 2018 - 09:30 tot donderdag 8 maart 2018 - 14:30
Locatie: 
Parkeerplaats Het Leesten Ugchelen
Nederland
Extra Informatie: 

Vlakbij de parkeerplaats van het Leesten staat aangegeven waar de activiteiten plaatsvinden.

Google Maps image