Wandeling: Op zoek naar biodiversiteit op de Wallen

Op 30 april gaan IVN’ers Iris en Janneke op zoek naar de biodiversiteit in het meest versteende én oudste stukje van Amsterdam: De Wallen. Ditmaal niet alleen op zoek naar groen maar ook naar alles wat vliegt, waggelt, kruipt en krioelt. De Wallen is natuurlijker dan je denkt!

Wallen

De stad als ecosysteem

Amsterdam is met haar sportvelden, volkstuintjes, parken, plantsoenen, stenen straten, grachten en hoge gebouwen voor veel plant- en diersoorten een interessant ecosysteem. Waar op het platteland de biodiversiteit verder afneemt, neemt die van de stad juist toe! En met verstedelijking die doorzet evenals klimaatverandering en afname van de biodiversiteit, wordt het belang van om de biodiversiteit in de stad in stand te houden en te vergroten.

Biodiversiteit op de Wallen

Help daarom Janneke en Iris mee met in het kaart brengen van de biodiversiteit op de Wallen. Onderweg worden alle details – soort, tijdstip, locatie, weer etc – genoteerd én gefotografeerd! Je hoeft zeker geen expert of bioloog te zijn om mee te wandelen! Een goede dosis nieuwsgierigheid en een hart voor stadsnatuur is genoeg. Samen zien we simpelweg meer! Door flora en fauna te labelen met foto’s en informatie, krijgen Iris en Janneke een vollediger beeld hoe biodivers de Wallen nou eigenlijk echt zijn! Wil jij ontdekken wat groeit en leeft op de Wallen en meehelpen met het vastleggen daarvan, geef je op via Janneke Hoogstraaten, jwhoogstraaten@gmail.com

Tekst en foto: Janneke Hoogstraaten

30 april 2022 - 11:00
Wanneer
zaterdag 30 april 2022 11:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Deel deze pagina