Paddenstoelenwerkgroep

De Paddenstoelenwerkgroep van IVN Amstelveen komt alleen in de herfst bijeen.
We beginnen ook dit jaar met een opfrisexcursie. Op zaterdag 28 september 2019 vertrekken we om 10.00  uur bij de Urbanuskerk in Bovenkerk.

Ben je geïnteresseerd en wil je lid worden van de werkgroep of heb je interesse in een mooie lezing over paddenstoelen (foto's, filmpjes en animaties) of heb je een andere vraag mail  dan even naar de coördinator van de werkgroep, Henk Breij.

Vanaf september tot eind november komt de werkgroep (die bestaat uit leden van IVN) om de twee weken op woensdagavond bij elkaar.

De data voor dit jaar 2019 zijn als volgt:

25 september ; 9 oktober ; 23 oktober ; 13 november (afscheidsavond in samenwerkingmet de fotowerkgroep)

 Aanvang 19.30 uur.

Op zulke avonden wordt meegenomen materiaal bekeken en indien mogelijk op naam gebracht. Hierbij worden loepen en soms microscopen gebruikt en vooral boeken, veel boeken. We gaan enkele keren op excursie, waarvan zeker een keer naar het landgoed Nijenrode bij Breukelen. Verder organiseren we een  paddenstoelencursus.
Liefhebbers van (paddenstoelen)fotografie komen op de laatste werkgroepavond van het jaar aan hun trekken. De leden van de paddenstoelenwerkgroep en de fotowerkgroep laten dan foto's van het afgelopen jaar zien. De Paddenstoelenwerkgroep bestaat uit ongeveer 10 personen.