Paddenstoelenwerkgroep

De Paddenstoelenwerkgroep van IVN Amstelveen komt alleen in de herfst bijeen.
We beginnen ook dit jaar met een opfrisexcursie. Op zaterdag 29 september 2018 vertrekken we om 10.00  uur bij de Urbanuskerk in Bovenkerk.

Ben je geïnteresseerd en wil je lid worden van de werkgroep of heb je interesse in een mooie lezing over paddenstoelen (foto's, filmpjes en animaties) of heb je een andere vraag mail  dan even naar de coördinator van de werkgroep, Henk Breij.

Vanaf september tot eind november komt de werkgroep (die bestaat uit leden van IVN) om de twee weken op woensdagavond bij elkaar.

De data voor dit jaar 2018 zijn als volgt:

26 september, 10 oktober ; 24 oktober ; 7 november ; 21 november (afscheidsavond)

 Aanvang 19.30 uur.

Op zulke avonden wordt meegenomen materiaal bekeken en indien mogelijk op naam gebracht. Hierbij worden loepen en soms microscopen gebruikt en vooral boeken, veel boeken. We gaan enkele keren op excursie, waarvan zeker een keer naar het landgoed Nijenrode bij Breukelen. Verder organiseren we themamiddagen en paddenstoelencursussen.
Liefhebbers van (paddenstoelen)fotografie komen op de laatste werkgroepavond van het jaar aan hun trekken. Er zijn dan presentaties over diverse onderwerpen, waaronder vogelfotografie en paddenstoelen. De Paddenstoelenwerkgroep bestaat uit ongeveer 14 personen.