IVN Amstelveen
Bloemen & Planten
Op
zondag11jun201710:00

Natuurexcursie, grassen zoeken rond De Poel

IVN-natuurgidsen staan vandaag voor je klaar om je mee terug in de tijd te nemen. De poeloever is de laatste eeuwen nagenoeg onveranderd gebleven. Het riet langs de oever wordt weliswaar gesneden, maar niet meer gebruikt, beroepsvissers en botenbouwers zult u er niet meer vinden, maar de natuur heeft zich staande gehouden. Grassen, orchideeën en vleesetende planten zijn er in overvloed, het veen danst nog steeds onder je voeten en de Karekieten krassen het riet uit.

We verzamelen om 10 uur ter hoogte van de Urbanuskerk aan de Noorddammerlaan 126 te Amstelveen en de gidsen staan daar klaar om je mee te nemen naar dit prachtige stukje Amstelveen. Als je met de auto komt, kan  je hem aan de overkant achter café Silversant parkeren.

De wandeling duurt ca. 1,5uur, in afstand niet lang, maar het pad langs de Poel wel zanderig en hobbelig en misschien niet zo geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Hij is kosteloos en je hoeft je niet vooraf op te geven. Mocht je toch nog meer willen weten, bel of sms dan: 06 250 839 10

Tot zondag!

 

Algemene informatie

zondag 11 juni 2017 - 10:00
Locatie: 
Amstelveense Poel
Noordammerlaan
1187AC Amstelveen
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis.

Google Maps image