Amersfoort
Natuur in de Buurt
zondag06okt2019

Herfst in bos Birkhoven

In het bos Birkhoven is de bosvijver een bekend attractiepunt voor de vaste bezoeker, in de crisisjaren 1930-1935 aangelegd als werkverschaffingsplan, net als de uitzichtheuvel en het bosbad. Het bos Birkhoven bestaat voor een belangrijk deel uit grove den, lariks en spar. Maar ook een diversiteit aan loofbomen groeit er.

 

Tijdens de wandeling bezoeken wij natuurlijk ook het Pinetum. Pinetum van Birkhoven, wandeling 6 oktober 2019Kortom, een belevingstocht door bos Birkhoven. De wandeling vindt plaats onder leiding van gidsen van Utrecht Landschap. die u het een en ander vertellen over de verschillende boomsoorten, de dieren die er leven en het bosbeheer. Hoe is het met Birkhoven gesteld in het vroege najaar? En hoe hebben zij de extreme hitte van afgelopen zomer doorstaan (en die van 2018!). We verzamelen vanaf 13.45 uur Parkeerplaats Barchman Wuytierslaan 232, (afslag Out in Action/Bosbad), 3819 AC Amersfoort. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ca. twee uur. U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden zijn toegestaan in dit bos, maar kunnen dit keer niet mee.

Genoeg te beleven dus, u bent van harte welkom. Heeft u vragen, dan kunt u ons per e-mail bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com.

Meer informatie over onze overige activiteiten vindt u op de website: utrechtslandschap.nl/infocentra/koetshuis-stoutenburg