Amersfoort
Overig
zondag13feb2022

Even kennis maken; de Groene GGZ

Even kennis maken; de Groene GGZ

Dat natuur een positieve invloed heeft op gezondheid dat weten we denk ik allemaal wel. IVN Natuureducatie heeft samen met Nature for Health en Green Mental Health de Geestelijke Gezondheidszorg in Nederland benaderd met een voorstel om natuur te integreren in het bevorderen van de gezondheid van mensen met GGZ problemen. Ook GGZ Centraal, een grote GGZ aanbieder die o.a. Amersfoort en omstreken als werkgebied heeft (bv. Zon & Schild) wil zich aansluiten bij dit grote project dat mooie kansen in zich heeft.

Als zorgprofessional bij GGZ Centraal en tevens IVN lid zou ik vanuit de afdeling Amersfoort een bijdrage willen leveren om dit project te ondersteunen. Concreet is het idee om met een nieuwe werkgroep een Groene Agenda te ontwerpen voor GGZ Centraal regio Eemland zodat met regelmaat een natuurgerichte activiteit kan worden aangeboden.  De achterban kan wat mij betreft breed zijn, denk aan patiënten/cliënten, familie en mantelzorgers maar in voorkomende gevallen ook personeel.

Het betekent pionieren, de doelgroep moet gericht benaderd worden en het zal vallen en opstaan worden maar.... Het kan uiteindelijk een mooi resultaat opleveren. Ik zal altijd jullie "gids" in GGZ land zijn dus je zult nooit zomaar het bos ingestuurd worden.

Dus bij deze doe ik een oproep aan vrijwilligers die het een uitdaging vinden om samen met mij iets te gaan ontwikkelen voor een bijzondere doelgroep. Heb je vragen? Bel (06-30142278of mail mij: ruudvannus@live.nl