Amersfoort
Kind & Natuur
Vanaf
woensdag23sep202009:15

Natuuroudercursus

met kinderogen kijken

Al vier keer eerder organiseerden we deze cursus met veel plezier en enthousiaste cursisten.

Dit najaar 2020 doen we dat in samenwerking met het CNME Schothorst weer.

De cursus is bedoeld voor iedere volwassene,  die het leuk én zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en het milieu. Vooropleiding is niet nodig, enkel interesse.

Buiten spelen en natuur beleven is leuk en gezond voor kinderen. IVN is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met natuur. Voor veel kinderen is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Ouders kunnen kinderen daarbij helpen.

Scholen organiseren natuurlessen en de onderwijzers kunnen daar hulp bij gebruiken. Natuurouders kunnen de leerkrachten op een basisschool ondersteunen bij natuuronderwijs. Zoals bij natuuractiviteiten in de klas, maar ook schoolse activiteiten buiten, op het schoolplein, in een park of natuurgebied.

Natuurouders kunnen zich als vrijwilliger op vele manieren inzetten. Ook via andere natuurorganisaties of via het CNME of naar je eigen initiatief.

De cursus natuurouder biedt enige kennis van natuur en milieu, inzicht in de omgang met kinderen en een inleiding in werkvormen en veldwerk.

De cursus IVN Natuurouder bestaat uit zes bijeenkomsten op woensdagmorgen, van 09.15 uur tot 11.45 uur en wordt gegeven in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

De start is op woensdag 23 september. Vervolgens 30 september 7, 14 en 28 oktober en 4 en 11 november 2020 .

 

De cursus kost € 30,- voor IVN Leden en € 55,- voor niet-leden.  Daarvoor ontvang je een cursusboek en veldwerkmateriaal, voorbeelden en veel plezier. Maximaal 18 deelnemers.

 

Heeft uw school belangstelling om met natuurouders te werken? Neem dan ook contact op.

Informatie en voorlopige aanmelding via cursussen@ivnamersfoort.nl

Meer informatie ook op de website www.ivn.nl/natuurouders

Flyer Natuuroudercursus 2020

Algemene informatie

donderdag 11 juni 2020 - 14:35 tot zaterdag 26 september 2020 - 14:35
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image