Amersfoort
Kind & Natuur
Vanaf
woensdag11sep201909:15

Natuurouder cursus

Beleef de natuur als een kind.

Al drie keer eerder organiseerden we deze cursus met veel plezier en enthousiaste cursisten.

Dit najaar 2019 doen we dat in samenwerking met het CNME Schothorst weer.

De cursus is bedoeld voor iedere (groot)ouder die het leuk én zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en het milieu. Vooropleiding is niet nodig, enkel interesse.

Buiten spelen en natuur beleven is leuk en gezond voor kinderen. IVN is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met natuur. Voor veel kinderen is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Ouders kunnen kinderen daarbij helpen.

Scholen organiseren natuurlessen en de onderwijzers kunnen daar hulp bij gebruiken. Natuurouders kunnen de leerkrachten op een basisschool ondersteunen bij natuuronderwijs. Zoals bij natuuractiviteiten in de klas, maar ook schoolse activiteiten buiten, op het schoolplein, in een park of natuurgebied.

Natuurouders kunnen zich als vrijwilliger op vele manieren inzetten. Ook via andere natuurorganisaties of via het CNME of naar je eigen initiatief.

De cursus natuurouder biedt enige kennis van natuur en milieu, inzicht in de omgang met kinderen en een inleiding in werkvormen en veldwerk.

De cursus IVN Natuurouder bestaat uit zes bijeenkomsten op woensdagmorgen, van 09.15 uur tot 11.45 uur en wordt gegeven in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

De start is op woensdag 11 september. Vervolgens 18 september 2, 16 en 30 oktober en 13 november 2019 .

De cursus kost € 20,- voor IVN Leden en € 45,- voor niet-leden.  Daarvoor ontvang je een cursusboek en veldwerkmateriaal, voorbeelden en veel plezier

Heeft uw school belangstelling om met natuurouders te werken? Neem dan ook contact op.

Informatie en voorlopige aanmelding via cursussen@ivnamersfoort.nl

Meer informatie ook op de website www.ivn.nl/natuurouders

brochure natuurouders

Algemene informatie

woensdag 11 september 2019 - 09:15
Locatie: 
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image