Amersfoort
Vogels
Op
dinsdag06nov201820:00

Natuurlezing : Vogels van het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland

Om klimaatverandering daadwerkelijk te kunnen waarnemen moet je heel goed kunnen kijken, maar het kan. Vogelaar en natuurfotograaf Wim Smeets uit Bunschoten woont vlakbij de polder Arkemheen en is voortdurend actief in de natuur die hem omringt. En dus ziet hij dingen in de natuur veranderen. Tijdens de natuurlezing van november vertelt Wim Smeets over recente ontwikkelingen in de polder Arkemheen, maar ook over de geschiedenis ervan. In twee korte presentaties vertelt hij over de ontwikkelingen aan de Westdijk en aan de oeverzwaluwwand aan de Rengerswetering, beide in Bunschoten. Wim Smeets organiseert al zeventien jaar vogeltellingen bij de plasjes van Vitens aan de Westdijk en wellicht levert dat soort langdurig onderzoek een aantal trends op. Al zeventien jaar beheert hij ook een oeverzwaluwwand die plaats heeft voor ruim 1100 zwaluwnestjes. Maar hoeveel komen er eigenlijk, elk jaar? De warme en droge zomer van 2018 zorgde voor verrassingen.

De natuurlezing begint om 20.00 uur in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max.80 bezoekers).

De organisatie is in handen van de WNA Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Algemene informatie

Grote groep grutto’s in het vernatte gedeelte van de polder Arkemheen
Oeverzwaluwen aan de Vebowand Bunschoten
dinsdag 6 november 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image