Amersfoort
Natuur
Op
dinsdag05mrt201920:00

Natuurlezing: Spectaculaire veranderingen in de natuur

verleden, heden en toekomst

 

In onze tuinen, straten, parken, landbouwgebieden en natuurgebieden is een ware volksverhuizing gaande, die wordt veroorzaakt door de intensivering in de landbouw, het verslepen van goederen en bovenal door de spectaculaire veranderingen in weer en klimaat. Op dinsdag 5 maart neemt Arnold van Vliet het publiek in een interactieve lezing mee langs een groot aantal spectaculaire veranderingen in de natuur, waar we de afgelopen jaren getuige van zijn geweest.
De lezing is op dinsdag 5 maart 2019 van 20-22 uur in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren is niet nodig, maar kom op tijd! De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort (WNA), een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Van Vliet gaat ook in op de mogelijke toekomstige veranderingen in onze natuur en hoe we daar op moeten en kunnen inspelen. Hij laat zien hoe we bij dat inspelen gebruik kunnen maken van een rijkdom aan informatie, die tegenwoordig voor iedereen beschikbaar is. Een presentatie die zal aanzetten tot nadenken en actie.

Arnold van Vliet is bioloog bij Wageningen University. Hij ontwikkelde onder andere de Natuurkalender, een waarnemingsnetwerk waarmee hij samen met tienduizenden mensen de veranderingen in de natuur in Nederland volgt.
Andere bekende websites van Arnold van Vliet zijn: www.naturetoday.com, www.tekenradar.nl, www.growapp.today, www.muggenradar.nl

Algemene informatie

dinsdag 5 maart 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image