Amersfoort
Landschap
Op
dinsdag08jan201920:00

Natuurlezing : Natuur van Utrechts Landschap rond Amersfoort

Over Bloeidaal, Birkhoven, Soesterberg en meer

In 1927 was het Lockhorsterbos de eerste aankoop van de toen net opgerichte Stichting Het Utrechts Landschap. Inmiddels liggen er meerdere natuurgebieden van de stichting in en bij Amersfoort. Wat er in die gebieden speelt vertelt Martijn Bergen op dinsdagavond 8 januari 2019 in Het Groene Huis.  Martijn Bergen is boswachter bij Utrechts Landschap en dagelijks bezig met het behoud en beheer van de natuurgebieden.
De lezing is op dinsdag 8 januari 2019 van 20-22 uur in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig, maar kom op tijd! De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort (WNA), een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

 

Statige beukenbomen kenmerken Lockhorst. Birkhoven heeft een bijzonder pinetum en de nieuwe natuur van Bloeidaal en Schammer is weer verrassend anders. Bossen met elzen, wilgen en natte natuur komt hier tot ontwikkeling. En ongekend wat er voor planten en dieren terugkomen als je de natuur weer de kans geeft. Blauwborst, kleine karekiet, klokjesgentiaan en rietorchissen om maar een paar successen te noemen. De voormalige vliegbasis Soesterberg laat weer andere soorten zien. Veldleeuweriken die het elders erg moeilijk hebben broeden hier volop. Behalve over bijzondere soorten zal Martijn Bergen vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het beheer van deze terreinen. Want niets doen is geen optie, daarmee zouden veel soorten verdwijnen. En bij dit alles zijn vrijwilligers onmisbaar.

Algemene informatie

dinsdag 8 januari 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image