Amersfoort
Amfibieën & reptielen
Op
dinsdag06mrt201820:00

Natuurlezing: Kikkers, padden en addergebroed

Natuurlezing door Wim de Wild

De paddentrek begint en ook andere reptielen en amfibieën komen weer langzaamaan uit hun winterrust. Over welke soorten dat in en om Amersfoort gaat vertelt Wim de Wild tijdens de maandelijkse natuurlezing. De Wild is regiocoördinator bij RAVON en medeauteur van de atlas over reptielen en amfibieën in de provincie Utrecht. Daarnaast heeft hij goed zicht op wat er voorkomt in Midden-Nederland en zal daarom ook een doorkijkje geven naar de soorten van de Veluwe.

De provincie Utrecht is landschappelijk een gevarieerde provincie. Naast de hoge en droge Utrechtse Heuvelrug vinden we er veen en rivierklei en de overgangen tussen deze landschapstypen. Deze variatie is terug te zien in de rijke herpetofauna van deze provincie. Een fauna die in beweging is door de komst van nieuwe soorten en het verdwijnen van andere. Een belangrijke reden voor de afdeling Utrecht van Stichting RAVON om deze reptielen en amfibieën in kaart te brengen en er een atlas van te maken. Tijdens de lezing toont De Wild prachtige foto’s uit de atlas en licht ze toe. Met een doorkijkje naar de Veluwe komen ook soorten als hazelworm, adder en gladde slang aan de orde.

De lezing begint om 20:00 uur in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig, maar kom op tijd! De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort (WNA), een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Algemene informatie

dinsdag 6 maart 2018 - 20:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image