Amersfoort
Natuur
Op
dinsdag02apr201920:00

Natuurlezing: Communicatie in de natuur

Dat dieren met elkaar communiceren, was wel bekend. De laatste decennia heeft de wetenschap veel nieuws ontdekt over de communicatie in de natuur. In feite communiceren heel veel, waarschijnlijk alle, levende wezens met elkaar. Allereerst zijn het soortgenoten die met elkaar communiceren. Maar er worden ook signalen uitgewisseld tussen levende wezens van verschillende soorten, tussen dieren en planten, tussen planten onderling, tussen planten en schimmels, schimmels en bacteriën, enzovoorts.

Bioloog Atze Oskamp is al zijn hele leven bezig met de natuur. Na zijn werkzame leven houdt hij zich de laatste jaren bezig met het opleiden van natuurgidsen en het geven van lezingen. Als IVN-gids en Hoge Veluwe-gids leidt hij veel mensen rond, vooral op de Hoge Veluwe. Hij vertelt op een zeer boeiende manier over communicatie in de natuur, maar dan wel in mensentaal.

De lezing is op dinsdag 2 april 2019 van 20-22 uur in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. De toegang is gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig, maar kom op tijd! De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort (WNA), een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

Algemene informatie

dinsdag 2 april 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3813RD 3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image