Amersfoort
Natuur in de Buurt
Op
zondag21jul201914:00

Natuurexcursie IVN Amersfoort

Rondom het Heiligerbergerbeekdal

In 2016 is de (voorlopige) herinrichting van het Heiligenbergerbeekdal bij het voormalig Elisabeth ziekenhuis afgerond. Het IVN heeft dat jaar al een excursie in dit gebied geleid. We zijn nu drie jaar verder en gaan kijken hoe het zich heeft ontwikkeld.

Het dal van de Heiligenbergerbeek maakt deel uit van de ecologische verbindingszone en strekt zich binnen de gemeente Amersfoort uit van de rand van de stad tot bijna aan het centrum. De gidsen nemen u mee langs een deel van de beek bij Park Randenbroek XL. We besteden aandacht aan de natuur en de (natuur) historie van het gebied. We zien een natuurbos in ontwikkeling, herstelde bloemrijke graslanden, hoe de oevers van de beek zich ontwikkelen en wat de functie van de vistrap in de beek is. Verder vormen we ons een beeld van hoe vroeger de buitenplaats Randenbroek, waar het beekdal deel van uit maakte, eruit zag. Ook blikken we vooruit nu het toevoegen van het voormalige Elizabeth ziekenhuis in volle gang is.

 

Algemene informatie

zondag 21 juli 2019 - 14:00 tot 17:00
Locatie: 
Vanaf de parkeerplaats Gasthuislaan, naast het voormalig Elisabeth ziekenhuis en tegenover sportvelden van Voetbalvereniging CJVV
Gasthuislaan 70
3817 EP Amersfoort
Nederland
Extra Informatie: 

Excursie is gratis
Geen honden
Geschikt voor rolstoelgebruikers
OV: Synthus buslijn 80, halte Haydnstraat, vanaf hier 4 minuten lopen.

Contactpersoon: 
Google Maps image