Amersfoort
Vogels
Op
woensdag03okt201819:30

Natuuracademie: Trekvogels tellen

Ze trekken weer

De vogeltrek is een jaarlijks fenomeen dat de mens al eeuwenlang boeit. Het ‘trektellen’, het vanaf een vast punt tellen van overtrekkende vogels, is populair onder vogelaars. En dat is terecht, want het is vaak indrukwekkend en spannend. Het kan zomaar gebeuren dat de trek losbarst, al moet je altijd beducht zijn op vele stille uurtjes. 

 

De excursie op 6 oktober valt samen met EuroBirdwatch 2018, het jaarlijkse televenement om de vogeltrek in heel Europa in kaart te brengen. Verwacht wordt dat vogelkijkers in meer dan 40 landen de miljoenen overtrekkende vogels zullen tellen.

Maar hoe kan je een overvliegende vink van een graspieper onderscheiden? En hoe verschilt de roep van een grote gele kwikstaart van die van een witte?

De minicursus is bestemd voor iedereen die meer over het herkennen van trekvogels wil weten. 

 

Docenten: Marc Dijksterhuis en Gideon Vreeman

 

Wanneer: woensdagavond 3 oktober van 19.30 tot 21.30 uur . De excursie is op zaterdag 6 maart vanaf zonsopgang tot 11.00 uur. Nadere informatie hierover wordt op woensdagavond bekend gemaakt.

 

Waar: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort.

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15, -, inclusief koffie, thee. (Leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

donderdag 6 september 2018 - 09:00 tot donderdag 4 oktober 2018 - 09:00
Locatie: 
CNME Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image