Amersfoort
Natuur in de Buurt
Op
woensdag30jan201919:30

Minicursus Wolken, wind en water

Weer over en weer

Natuuracademie: Minicursus Wolken, wind en water

Tijdens deze minicursus leert u met andere ogen kijken naar natuurverschijnselen zoals wolken, regen, wind en luchtdruk. Wat kunnen we verwachten als de weerman of vrouw op televisie aankondigt dat er een warmtefront nadert? Hoe zien we de voorboden van een warmte- of koufront aan de hemel? Wat voor weer gaan we dan krijgen? Wat vertellen wolken ons over het weer? Kun je in Nederland het Noorderlicht zien en wat betekenen kringen om de zon voor het weer?

Tijdens de cursus ligt de nadruk op visuele beelden van natuurverschijnselen, die ieder van ons kan waarnemen als hij of zij in het veld om zich heen kijkt. Ook wordt informatie gegeven over de bronnen die je kunt raadplegen om zelf een weersverwachting samen te kunnen stellen.

 

Docent is Joop de Wilde. Twintig jaar lang voerde hij het overleg tussen de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart, Afdeling Ballonvaren en het KNMI over de dagelijkse weersverwachtingen voor ballonvaarders.

 

De cursus  is op woensdagavond 30 januari van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort. Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 10,-, inclusief koffie, thee en een hand-out. (Leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

maandag 7 januari 2019 - 11:15 tot donderdag 31 januari 2019 - 11:15
Locatie: 
CNME Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image