Amersfoort
Overig
Op
woensdag24jan201819:30

Minicursus: Weer wolken en water

Weer of niet weer

Op woensdagavond 24 januari 2018 organiseert de Natuuracademie een minicursus Wolken, wind en water.

Tijdens deze minicursus leert u met andere ogen kijken naar natuurverschijnselen zoals wolken, regen, wind en luchtdruk. Wat kunnen we verwachten als de weerman of vrouw op televisie aankondigt dat er een warmtefront nadert? Hoe zien we de voorboden van een warmte- of koufront aan de hemel? Wat voor weer gaan we dan krijgen? Wat vertellen wolken ons over het weer? Kun je in Nederland het Noorderlicht zien en wat betekenen kringen om de zon voor het weer?

Tijdens de cursus ligt de nadruk op visuele beelden van natuurverschijnselen, die ieder van ons kan waarnemen als hij of zij in het veld om zich heen kijkt. Ook wordt informatie gegeven over de bronnen die je kunt raadplegen om zelf een weersverwachting samen te kunnen stellen.

Docent: Joop de Wilde. Hij volgde als ballonvaarder een opleiding luchtvaarmeteorologie en werkte mee aan de opleiding van luchtvaartmeteorologen bij het KNMI.

De cursus is op woensdagavond 24 januari van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De Groene Belevenis Hamersveldseweg 107 in Leusden. Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 10,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME ‘Landgoed Schothorst’ en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

woensdag 27 december 2017 - 13:00 tot donderdag 25 januari 2018 - 13:00
Locatie: 
De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 107
3833GM Leusden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image