Amersfoort
(Zoog)dieren
Op
woensdag25apr201819:30

Minicursus Vleermuizen

Zie je ze vliegen?

Vraag je de gemiddelde Nederlander eens om een aantal vogel soorten te noemen, dan krijg je er zo een handje (of twee) vol. Vraag je echter hoeveel vleermuis soorten er zijn, volgt meestal het antwoord, "zijn daar meerdere van dan?!"    Nou en of!

Hoeveel soorten dan, en zijn die te onderscheiden? Vleermuizen zijn nachtdieren en dat maakt ze extra lastig om te herkennen, maar niet onmogelijk. Hoe kun je vleermuizen herkennen in het donker? En hoe zit het verder eigenlijk met de vleermuis? Wat eten ze, waar verblijven ze en hoe ziet een vleermuisjaar er uit? Als we vleermuizen willen waarnemen, hoe en waar kun je dat dan het beste doen?

Vleermuizen zijn bijzondere een soort in het lijstje zoogdieren die Nederland rijk is. Bovendien zijn ze uiterst nuttig en erg kwetsbaar.  Tijdens de mini-cursus vleermuizen duiken we in een theoretisch gedeelte in het mysterie van de vleermuis. Aansluitend zullen we, bij goed weer, naar buiten gaan om vleermuizen te spotten rondom het Groene Huis.

Docent: Erik Broer. Coördinator werkgroep vleermuizen KNNV Amersfoort.

De cursus is op woensdag 25 april. Van 19.30 – 21.30 uur theorie en aansluitend excursie.

Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

 

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME ‘Landgoed Schothorst’ en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving

Algemene informatie

donderdag 29 maart 2018 - 12:00 tot donderdag 26 april 2018 - 12:00
Locatie: 
CNME Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822NA Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image