Amersfoort
Bloemen & Planten
Op
woensdag25jan201719:30

Minicursus Sporeplanten

Natuuracademie

Behalve de zaadplanten (zeg maar bloemplanten) horen bij het plantenrijk ook de sporenplanten (wieren, mossen, varens, paardenstaarten, wolfsklauwen e.d.).
De naam ‘sporenplanten’ wijst op het feit, dat ze sporen afgeven als onderdeel van hun voortplanting. Deze sporen maken deel uit van fijnstof in de ons omringende lucht.
In deze cursus gaan we inzoemen op de overeenkomsten en verschillen tussen de voortplanting van verschillende groepen sporenplanten onderling en hoe dat weer overeenkomt en verschilt van de zaadplanten. Termen als generatiewisseling, gameten, sporen, gametenplant (gametofyt) en sporenplant (sporofyt) komen langs. Planten blijken ‘het’ ingewikkelder te doen dan wij.
Er is geen excursie omdat die in een paar uur niet is te organiseren. Wel zal het één en ander tijdens de cursus worden geïllustreerd aan de hand van foto’s en zo mogelijk levend materiaal.

Docent: Gerard Hoekstra

De theorie is op woensdag van 19.30 tot 21.30 uur bij het CNME Amersfoort in Het Groene Huis,  Schothorsterlaan 21 Amersfoort.  

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 10,-, inclusief koffie, thee en deze keer geen hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

 De Natuuracademie is een samenwerking van CNME ‘Landgoed Schothorst’ en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

Algemene informatie

zaterdag 31 december 2016 - 17:00
Locatie: 
"Het Groene huis", CNME
Schorthorsterlaan 21
Amersfoort
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image