Amersfoort
Biodiversiteit
Op
woensdag21nov201819:30

Minicursus Plantenecologie

Natuuracademie

Natuuracademie:  Minicursus Plantenecologie

Op woensdagavond 21 en zaterdagmorgen 24 november  organiseert de Natuuracademie een minicursus Plantenecologie

Het is natuurlijk heel leuk en nuttig om planten op naam te brengen en om lijstjes te maken van bijzonderheden die je hebt gezien. Maar het is nog veel leuker om tijdens excursies en inventarisaties aandacht te besteden aan plantenecologie. Planten vertellen je van alles over je omgeving: over de bodem, het water en de lucht, maar ook over het uitgevoerde beheer. Hoe kun je in het veld als het ware 'het landschap lezen' aan de hand van de plantengroei? Hoe kun je hiermee je inventarisatie een meerwaarde geven (bijvoorbeeld voor een terreinbeheerder)? En welke hulpmiddelen zijn hiervoor beschikbaar? In de lezing komen begrippen als plantengemeenschappen, indicatorsoorten en vegetatiekartering aan de orde. Tijdens de excursie gaan we op zoek naar voorbeelden in de omgeving van Amersfoort. Je kunt zo'n excursie prima in de wintermaanden houden, met een beetje kennis van niet-bloeiende planten en met de wetenschap dat elke soort in principe indicatief is.

 

Docent:  Max Simmelink, veldonderzoeker vegetatie bij Natuurmonumenten (Bos- en natuurbeheer Wageningen Universiteit).

 

De cursus  is op woensdagavond 21 november van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De Groene Belevenis Hamersveldseweg 107 in Leusden. De excursie is op zaterdag  24 november van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt op woensdagavond bekend gemaakt.    

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out. (Leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

 

Algemene informatie

woensdag 7 november 2018 - 16:00 tot vrijdag 23 november 2018 - 16:00
Locatie: 
De Groene Belevenis
Hamersveldseweg 107
3832 GN Leusden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image